Meidän tarinamme

Miten voide syntyi

Vuosia sitten sain itse apua kuiviin ja halkeileviin käsiini eräästä mehiläisvoiteesta. Tämä jäi mieleeni.

Kun joitain vuosia sitten aloitin itse mehiläistarhauksen ja mehiläisvahaa alkoi tulla omasta takaa, aloin pohdiskella, että ehkä voiteen voisi tehdä vielä paremmaksi.

Lähdin selvittämään minkälaisia aineita on perinteisesti käytetty haavojen, ihon ja iho-ongelmien hoitoon.

Lääkinnällisten ominaisuuksien lisäksi vaatimuksenani oli, että voide koostuu ainesosista, jotka ovat luonnollisia, uusiutuvia, myrkyttömiä ja peräisin Suomesta.

Valittuani raaka-aineet, aloin kehittelemään voiteelle sopivaa reseptiä, joista sitten päädyin nykyiseen koostumukseen.

Tuotetta voisi myös kutsua nimellä pihkavoide, mutta ajattelin, että koska kuitenkin kaksi neljästä raaka-aineesta on peräisin mehiläisiltä, on mehiläisvoide mielestäni kuvaavampi nimi.

Reima Honkasalo

Miksi luonnonkosmetiikkaa

Kosmetiikkatuotteet ovat suorassa kosketuksessa ihoon, joten on vähintäänkin kohtuullista, etteivät ne sisällä mitään iholle tai keholle sopimattomia aineita.

Luonnonkosmetiikassa kiellettyjä ainesosiaovat mm. synteettiset väriaineet, hajuaineet, antioksidantit ja pehmennysaineet sekä öljyteollisuudesta peräisin olevat aineet ja silikoni.

Jos perehtyy tarkemmin arvostettujenkin kosmeettisten valmisteiden koostumukseen, voi huomata, että ne sisältävät mineraaliöljyjä, silikoneja, parabeeneja ja erilaisia muovijohdannaisia

Miksi siis monissa tuotteissa käytetään yllämainittuja ainesosia? Koska ne ovat helposti saatavilla suurissa erissä, ovat hinnaltaan edullisempia kuin lunnonmukaiset raaka-aineet ja tuottavat enemmän voittoa myynnissä.

Beebeen mehiläisvoide ei sisällä mitään muuta kuin luonnollisia ainesosia, jotka ovat lueteltuna tuotteen tiedoissa.